Başarı Hikayesi: Agito ve Near East Grubu

Agito ve Near East Grubu Arasındaki Uzun Soluklu İş Birliği KKTC Sigorta Sektörüne Değer Katıyor!

BEST Dergisi - Özel Röportaj
July 17, 2024

-Agito ve Near East Grubu iş birliği nasıl başladı?

Near East Bank Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Enver Haskasap: 

Near East Grubunun yenilikçiliği ve sektörde fark yaratan işlere imza atma hedefi bu iş birliğinin başlamasını tetikleyen en önemli  faktördür. 

Hayata geçirdiği ilkler ve yenilikçi çözümleri ile sektöre öncülük eden Near East oluşumunun bir parçası olan Near East Hayat ve Near East Sigorta şirketleri, KKTC vatandaşlarının tasarruf yapmalarını ve çeşitli risklere karşı kendilerini korumalarını sağlayacak sistem ve ürünler geliştirmek amacıyla yola çıktı. Bu yolculukta müşterilerimize en iyi şekilde hizmet verebilmemiz için iş süreçlerimizi değişen dünyanın standartlarıyla uyumlu hale getirecek iş ortağı arayışımız başladı. 

“Kurumumuzun sinerjisini, deneyimli kadromuzu ve güçlü sermaye yapımızı Agito çözümleriyle desteklemek ve KKTC sigorta sektöründe fark yaratan uygulamalar sunmak başlıca hedefimizdir.”

Vizyonumuza uygun teknoloji partneri arayışımızda yolumuz Agito ile kesişti. Kurumumuzun sinerjisini, deneyimli kadromuzu ve güçlü sermaye yapımızı, Türkiye’de liderliğini kanıtlamış olan Agito çözümleriyle desteklemek ve KKTC sigorta sektöründe fark yaratan uygulamalar sunmak başlıca hedefimizdi. Hem sektörel hem de şirket olarak ihtiyaçlarımızı detaylı bir şekilde anlattığımız görüşmelerde, Agito’nun iş prensiplerinin ve uçtan uca çözümlerinin ihtiyaçlarımızla paralelliğini görmüş olduk. Bu ortak değerler sayesinde dijital dönüşüm sürecimiz oldukça hızlı ilerledi. 

Agito CEO’su Mutlu Uğursal:

“Near East Grubu ile yaptığımız ilk görüşmeden itibaren, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde hızla gelişmekte olan sigortacılık sektörünün dijitalleşmesi yönünde ciddi adımlar atılması gerektiğinin karşılıklı olarak farkındaydık.”

27 yılı aşkın bir süredir 360 derece düşünülmüş çözümlerimizle Türkiye sigorta sektörünün dijital dönüşüm yolculuğunda şirketlerin yol arkadaşıyız. 2017 yılında çalışmalarına başladığımız global büyüme stratejisi kapsamında, yıllardır başarıyla izlediğimiz bu vizyonu uluslararası arenada da sunmayı hedefledik. Bu hedefe yönelik çalışmalarımıza ilk önce yakın coğrafyaların sigortacılıkta dijitalleşme ihtiyaçlarını dinleyerek başladık. Amacımız global standartlarda geliştirdiğimiz ürünlerimizi bu pazarlara da ulaştırarak, öncü sigorta şirketlerinin dijital ivmeyi yakalamasını sağlamaktı. Bu kapsamda görüşmelere başladığımız ilk şirketlerden biri de sektör lideri konumuyla her zaman farklılaşan Near East Grubu oldu. 

Near East Grubu ile yaptığımız ilk görüşmeden itibaren, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde hızla gelişmekte olan sigortacılık sektörünün dijitalleşmesi yönünde ciddi adımlar atılması gerektiğinin karşılıklı olarak farkındaydık. Bizim bilgi birikimimiz ve teknolojik yetkinliğimizin yanı sıra, Near East’in de yenilikçi ve proaktif tutumu sayesinde, sektöre değer katacak kapsamlı bir dijital dönüşüm projesi için çalışmalara kısa bir sürede başlama kararı aldık. 

-Bu iş birliğiniz sizlere ve KKTC Sigorta Sektörüne hangi alanlarda katkı sağladı? 

Near East Bank Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Enver Haskasap:

Near East Grubu olarak kurumsal yapımız, verdiğimiz üst düzey hizmet anlayışı ve müşteri memnuniyetini hizmetlerimizin merkezine koyduğumuz yaklaşımımızla Agito’nun sigortacılıkta dijital dönüşümü tetikleyen itici güç olma vizyonu birleşince ortaya sektörde fark yaratan bir proje çıktı. Hem Hayat hem de Sağlık sigortacılığını kapsayan bu projenin canlıya alınması ile birlikte, sigorta sektöründeki bilgi birikimimiz ve deneyimlerimizi, teknolojik yenilik ve yeni trendler ışığında sürdürmek misyonumuzu başarılı bir şekilde desteklemiş olduk. 

Hem Life4You hem de Healt4You ile sektörde pek çok alanda ilke imza attık. KKTC sigortacılık sektöründe faaliyet gösteren ilk köklü sigorta şirketlerinden birini kurmuş olmanın yanı sıra, geliştirdiğimiz Birikimli Hayat Sigortası ürünü ile Kıbrıs halkını birikim yapmaya yönlendirmiş olduk. Aynı zamanda, sektörde günümüze kadar devam eden bir uygulamayı başlatarak, alınan risklerin piyasa koşullarından etkilenmemesi adına farklı döviz türleri ile poliçeler üretilebilmesini sağladık. Bu dijital sigortacılık çözümleriyle bizi sektörde farklılaştıran özelliklerden biri de, müşterilerimize kişiselleştirilmiş hizmet sunabilmemizi sağlayan Demo Modülü oldu. Bu modül ile risk ve birikim yönünden müşterilerimizin ihtiyacına yönelik alternatif poliçe önerileri sunarak onlar için en doğru içeriği bulabilmelerini sağladık.

“Hem Life4You hem de Healt4You ile sektörde pek çok alanda ilke imza attık.”

Müşterilerimize daha kolay ve hızlı bir şekilde hizmet sunabilmek amacıyla yatırım yaptığımız bu dijital dönüşüm projesi, sigortalıların güvendiği, tercih ettiği ve sektörde söz sahibi olan lider şirket konumunu güçlendirdi.

Agito CEO’su Mutlu Uğursal:

Bu proje, sadece Near East oluşumu ile başlattığımız köklü bir dijital dönüşüm projesi değil, aynı zamanda bizim global büyüme stratejimizin de ilk adımlarından biriydi. Gururla söyleyebilirim ki, tüm bu hedefleri başarıyla karşıladık. KKTC mevzuatına uygun olarak geliştirdiğimiz modüller, muhasebe kurgusu ve karşılık hesaplama servisleriyle hem iş ortağımızın ihtiyaçlarına uygun çözümler sunduk hem de yeni pazarlara hızlı bir şekilde uyum sağladığımızı ispatlamış olduk.

“Hayat ve Sağlık Sigortacılığında yenilikleri yakından takip eden ve sektörün gelişimine katkıda bulunmayı misyon edinen bir şirket olan Near East ile yaptığımız bu iş birliğinin KKTC sigorta sektöründe dijitalleşme yönünde ciddi bir ivme kazandırdığına inanıyorum.”

Near East’in sektördeki bilgi birikimi, Agito’nun gelişmiş teknolojik altyapısı ve her iki şirketin özverili çalışmalarıyla canlıya aldığımız bu proje, bir çok alanda sektöre yön verdi. Hayat ve Sağlık Sigortacılığında yenilikleri yakından takip eden ve sektörün gelişimine katkıda bulunmayı misyon edinen bir şirket olan Near East ile yaptığımız bu iş birliğinin KKTC sigorta sektöründe dijitalleşme yönünde ciddi bir ivme kazandırdığına inanıyorum. Bu vesile ile, bu dönüşüm yolculuğunda bize güvenen Near East oluşumuna ve özverili çalışmalarıyla güzel işlere imza atan her iki şirket çalışanlarına teşekkürlerimi sunuyorum.

Benzer Yazılar

AGITO UPDATE
BİLİNİRLİK VE ÖDÜLLER
SİGORTA SEKTÖRÜ
INSURTECH
Agito, 11 Yıldır Bilişim500 - Sigortacılık Sektörü Yazılım Kategorisinde Birinciliğini Sürdürüyor!
Devamını oku
AGITO UPDATE
DİJİTAL DÖNÜŞÜM
INSURTECH
Agito, 2024 Yılında Sigorta Sektörünü Yapay Zekanın Gücüyle Buluşturacak
Devamını oku
AGITO UPDATE
SİGORTA SEKTÖRÜ
DİJİTAL DÖNÜŞÜM
Sigorta Sektörü Agito ile Dijital İvmeyi Yakalıyor
Devamını oku
Dijital dönüşümün ilk
adımını birlikte atalım.